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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/09/2023 |
Data da última atualização: |
11/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARDOSO, R. P.; HAWERROTH, F. J.; TISSOT, L. da S.; PAIM, L. S.; FERREIRA, B. R.; GARGIONI, E. D. |
Afiliação: |
RUBENS PORTELLA CARDOSO, EMBRAPA UVA E VINHO; FERNANDO JOSE HAWERROTH, CNPUV; LORENZO DA SILVA TISSOT, EMBRAPA UVA E VINHO; LEONARDO SOLDATELLI PAIM, EMBRAPA UVA E VINHO; BRENDA REIS FERREIRA, EMBRAPA UVA E VINHO; EDUARDA DORIGATTI GARGIONI, EMBRAPA UVA E VINHO. |
Título: |
Resposta produtiva de macieiras "Galaxy" sobre sistema de condução multilíder. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2022, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2023. |
Páginas: |
p. 27. |
Série: |
(Embrapa Uva e Vinho. Eventos Técnicos & Científicos, 1). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O aumento da eficiência produtiva nos pomares de macieira no Sul do Brasil pode ser obtido pelo aumento da eficiência de interceptação luminosa pelas plantas, adequado controle de vigor e regularidade dos índices de frutificação. Para tanto, a adoção de novos sistemas de condução pode permitir avanços na produtividade e na qualidade dos frutos produzidos, além de permitir aumento do nível de mecanização e otimização da mão de obra no manejo dos pomares. O objetivo do trabalho foi avaliar a resposta produtiva de macieiras ?Galaxy? sob duas variações do sistema de condução multilíder, (sistema Guyot e outro sistema com dois eixos principais). |
Palavras-Chave: |
Arquitetura de planta; Malus domestica Borkh; Qualidade de frutos. |
Thesagro: |
Produção; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156389/1/CARDOSO-P27-Ev-TecCient-01-2023.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cocais. |
Data corrente: |
08/10/2018 |
Data da última atualização: |
10/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
FREITAS, A. C. R. de; BUOSI, T. |
Afiliação: |
ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; THIAGO BUOSI, CPACP. |
Título: |
Context and challenges regarding the environmental certification of soy production in the Matopiba region of Brazil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Industrial and Business Management, v.8, n.10, p.2086-2101, 2018. |
Páginas: |
16 p. |
ISBN: |
10.4236/ajibm.2018.810138 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Brazil has become one of the world?s largest grain producers and exporters by increasing productivity as well as expanding its agricultural frontiers in the last decades. Globally, the relevance of the consumer awareness of the need to preserve natural ecosystems is strengthened and consumer has demanded information from suppliers that demonstrate the sustainability of the productive chains. In the Matopiba region, the last agricultural frontier in the Brazilian Cerrado biome, soy producers are being encouraged to adhere to the responsible soy certification standard. This study evaluated three groups of certified soy producers. Field research has shown that farmers have common expectations: legitimacy, risk reduction, land valuation, and promotion of different modalities of access to the certification system. |
Palavras-Chave: |
Certificação ambiental; Matopiba. |
Thesagro: |
Cerrado; Grão; Soja. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184023/1/Freitas-and-Buosi-2018-Context-and-Challenges.pdf
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Marc: |
LEADER 01456naa a2200205 a 4500 001 2097012 005 2019-01-10 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, A. C. R. de 245 $aContext and challenges regarding the environmental certification of soy production in the Matopiba region of Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $a16 p. 520 $aBrazil has become one of the world?s largest grain producers and exporters by increasing productivity as well as expanding its agricultural frontiers in the last decades. Globally, the relevance of the consumer awareness of the need to preserve natural ecosystems is strengthened and consumer has demanded information from suppliers that demonstrate the sustainability of the productive chains. In the Matopiba region, the last agricultural frontier in the Brazilian Cerrado biome, soy producers are being encouraged to adhere to the responsible soy certification standard. This study evaluated three groups of certified soy producers. Field research has shown that farmers have common expectations: legitimacy, risk reduction, land valuation, and promotion of different modalities of access to the certification system. 650 $aCerrado 650 $aGrão 650 $aSoja 653 $aCertificação ambiental 653 $aMatopiba 700 1 $aBUOSI, T. 773 $tAmerican Journal of Industrial and Business Management$gv.8, n.10, p.2086-2101, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Cocais (CPACP) |
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